Sankt Karl Borromæus Gruppen

En festdag i Lund

Som de fleste sikkert ved, er søndage aldrig fastedage – så selvom vi i dag har haft den 2. Søndag i Fastetiden, er det også – som alle søndage – en festdag. Og i vores søstermenighed i Lund, hvor Messen fejres ekstraordinært hver søndag, var i dag en særlig festdag, idet der blev fejret den første hellige Kommunion, og biskop Arborelius prædikede over Forklarelsens Mysterium, som dagens tekst handler om. Biskoppen trak en smuk linie mellem Fastetidens Ørken og Forklarelsens Lys, hvor vi møder Gud ansigt til ansigt i den hellige Kommunion: mens vort liv her på Jorden det meste af tiden har Ørkenens golde præg, så har det en umistelig værdi hvis vi i det holder ud og lader os lede af de øjeblikke, hvor vi trods alt ser lige ind i Himlen, nemlig i den hellige Messe og ganske særlig Påskenat, hvor den opstandne Herre åbnede vejen fra dødens ørken til livets himmelske lys.