Sankt Karl Borromæus Gruppen

Alle Helgen med levitmesse

Festen for Alle Helgen ligger i flg. den universelle kalender 1. november, men i en del diaspora bispedømmer – herunder København – fejres festen på den flg. søndag, altså i dag. Denne praksis, som selvfølgelig skyldes at 1. november ikke er en fridag i Danmark, er ikke ny, og går i hvert fald 100 år tilbage i tiden.

Dagens fejring af Alle Helgen i den traditionelle ritus var ekstra festlig, idet det var blevet muligt at fejre levitmesse – med diakon og subdiakon, som assisterer celebranten. Samtidig havde vi den store glæde, at fader Paul Marx var tilbage efter en vellykket hofteoperation – at fejre levitmesse, som er noget længere og mere kompliceret end den sædvanlige sungne messe, stiller store krav til både fysik og overblik, så det var den ultimative bekræftelse af, at fader Paul igen er helt oppe på “Apostlenes heste”.