Sankt Karl Borromæus Gruppen

Eventyret i Limoges

Limoges er en lille, søvnig provinsby midt i Frankrig, med godt 100.000 indbyggere. På hjemmesiden “Paix Liturgique” finder man flg. lille solstrålehistorie:

Freden i Limoges! Ja, som i Limoges er freden mulig overalt!

Biskoppen af Tulle, der er apostolisk administrator af bispedømmet Limoges, meddeler at (…) messen fra nu af vil blive fejret i den ekstraordinære form af den romerske ritus, på alle søn- og helligdage (…) kl. 10.45, fra den 11. januar 2009.

Vi minder om at indtil nu blev denne messe kun fejret to søndage hver måned, kl. 18. (…) I Limoges er det for alle de familier, som indtil nu har været forsømt, et virkeligt julemirakel. Denne generøse bestemmelse viser at der ikke kræves meget for at respekten og freden erstatter udelukkelserne og den gensidige mistillid. Her er et fredeligt samfund, som ikke havde messe alle søn- og helligdage, men kun to søndage om måneden. Et fredeligt samfund, som kun havde messe på et tidspunkt der er vanskeligt for familier (kl. 18). Det svar de nu har fået er storslået i sin enkelhed, sin loyalitet og sin generøsitet: vi giver jer bare hvad I beder om og hvad Paven opmuntrer til, og ophører med småligheden, drillerierne og ydmygelserne.