Sankt Karl Borromæus Gruppen

Katolikker, kom hjem!

Hver 1., 3. og 5. søndag i måneden fejres den traditionelle messe i Jesu Hjerte kirke i København. Jesu Hjerte kirke ligger i Stenosgade, en lille sidegade til Vesterbrogade nær Hovedbanegården. Messen fejres kl. 18.00 og alle er selvfølgelig hjertelig velkomne. Også nu på søndag!

Hvad enten du kommer fra fjernt eller nært, kommer du hjem. Hør, hvad den belgisk-amerikanske teolog Alice von Hildebrandt skriver om det, der sker hver anden søndag på Vesterbro:

Når jeg deltager i en tridentinsk [traditionel] Messe, giver den tanke mig vinger, at det er den samme liturgi som den, der helliggjorde Skt. Teresa af Avila, Skt. Frans af Sales, Skt. Vincent de Paul, Den hellige sognepræst fra Ars, Skt. Dom Bosco, Skt. Thérèse af Lisieux, Moder Cabrini… Deres tro, deres kærlighed, bærer mig: Jeg forener min bøn med deres, og opofrer til Gud deres brændende kærlighed. Jeg tænker, at hvis de kom tilbage til Jorden for et kort besøg hos deres lidende  Alice von Hildebrandt (1923-) med Pave Benedictbrødre, ville de nok føle sig meget fremmedgjorte i den ydre verden. Men hvis de gik ind i en katolsk kirke, hvor den tridentinske Messe blev fejret, da ville de føle sig helt “hjemme”. (The University Concourse, maj 1997)

Så er der nogen der siger “Ah ja, det er meget godt. Men forstår de nu også latin”. Nej, de fleste af os forstår ikke latin. Men intet menneske “forstår” Messeofferets mysterium. Og det, at Messen overalt fejres på samme måde, på samme sprog, med de samme riter, gør at vi føler os hjemme i den traditionelle messe over hele Verden. Alice von Hildebrandt, som voksede op i dengang stærkt katolske Belgien skriver i samme artikel:

Da jeg første gang kom til USA, virkede alt så fremmed for mig; jeg følte mig så håbløst fortabt, revet op med rode. Men da jeg så kom ind i Sankt Patricks katedralen i New York, og hørte disse ord: “Introibo ad altare Dei…” [Note: de første ord i Messens indledende trinbøn] … da følte jeg mig “hjemme”, og jeg forstod, at mit sande hjem var og forblev den Hellige katolske Kirke, og at jeg har hjemme hvor som helst Kirken lader disse hellige ord lyde. Messen var den samme, i hver eneste detalje, som den jeg havde hørt i mit hjemland siden jeg var fire år gammel. Jeg havde fundet mine rødder.