Sankt Karl Borromæus Gruppen

Soutanen vender tilbage

Efter mange år, hvor en præst eller præstestuderende i soutane næsten uden undtagelse betød tilknytning til den traditionelle messe, er der nu mange andre unge præster, som vælger at bære dette traditionelle tegn på præstestanden eller forberedelsen til den. Det fortæller det franske magasin Famille Chrétienne, hvor man bl.a. kan læse flg.:

“At vælge soutanen svarer til et bestemt verdens- og kirkesyn”, analyserer fader de Vaugirard. “Der var en gang da nogle mente at den udgjorde en forhindring for deres apostolat. I dag vurderer mange unge præster, at den er deres bedste allierede i et afkristnet samfund. De er ikke overbeviste af ideen om ‘gæren i surdejen’, men har i stedet valgt ideen om ‘verdens lys’. Men selvfølgelig betyder soutanen ikke at man er mere hellig. Og før man afgør om man vil bære den eller ej, er det der tæller at besinde sig på hvilket menneske man vil putte ind i den”, konkluderer fader de Vaugirard.

Læs hele artiklen her.