Sankt Karl Borromæus Gruppen

Fra St Sulpice til ND-Chartres

Den store valfart fra Notre Dame i Paris til Notre Dame i Chartres afholdes hvert år i Pinsen med omkring 15000 deltagere fra hele verden. Den traditionelle messe fejres hver dag under valfarten – på den sidste dag i katedralen Notre Dame i Chartres. Og på den første dag, normalt i Notre Dame katedralen i Paris. Det kan selvfølgelig ikke lade sig gøre i år – så hvad gør man så? Valfartens hjemmeside annoncerer i dag, at afsendelsesmessen i stedet finder sted i St-Sulpice kirken, ca. 1 km fra Notre Dame. Denne kirke er den næststørste i Paris, og den er næsten lige så stor som katedralen; den har et af verdens bedste kirkeorgler (video nedenfor). St-Sulpice kirken var i øvrigt udsat for en mindre påsat brand, ca. en måned før Notre Dame, men hvor det meste af Notre Dame’s indre brændte, blev kun facaden på St-Sulpice beskadiget. Under restaurationen af Notre Dame foregår begivenheder med mange deltagere i St-Sulpice, mens de ordinære gudstjenester er henlagt til St-Germain-l’Auxerrois overfor Louvre, hvor den ekstraordinære messe normalt fejres.