Sankt Karl Borromæus Gruppen

Kristus Konge i Rom

Festen for Kristus Konge blev i dag fejret med traditionel messe i Peterskirken i Rom, hvor denne messe igen fejres alle årets dage. Det sker dog typisk ved et af de mindre altre (og selvfølgelig også i andre af byens kirker). I går blev der imidlertid fejret en Pontifikalmesse ved alteret for foden af Peters stol, af Mgr Rey (biskop af Toulon) – messen var en del af Populus Summorum Pontificum-valfarten, som biskop Czeslaw ledte sidste år. Igen i år var der en dansk gruppe med. Også i Jesu Hjerte kirke i København blev Festen fejret med traditionel messe. I en tid, hvor hedenskabet og kætteriet breder sig overalt, er der måske særlig grund til at bede “Indvielsesbøn til Jesu Hjerte på Krist Konges Fest” (Salme- og Bønnebog, s. 676), hvori vi bl.a beder:

Vær konge over dem, der er vildledt af vranglære, eller hvem tvedragt og splid har skilt fra dig. Kald dem tilbage til sandhedens havn og til troens enhed.

Vær konge over alle dem, der endnu lever i hedenskabets eller Islams mørke.

Herre! Giv din Kirke ukrænkelig frihed og styrke. Giv alle folkeslag fred. Lad hele Verden genlyde af råbet: “Lovet være det guddommelige Hjerte, som har bragt os frelsen. Det være ære og pris i al evighed! Amen.