Sankt Karl Borromæus Gruppen

Husk Rorate messen!

Rorate Messe 7/12 2019

Næste lørdag, 14/12 kl. 7.30, fejres den sidste Rorate messe i denne adventstid. Hvis du også var med sidste lørdag (se billede), kommer du sikkert igen – og hvis ikke, må du ikke snyde dig selv for den helt specielle forberedelse til juletiden, en sådan messe er. Ankomst til kirken i buldermørke. Også inde i kirken er der ret mørkt, idet kun alteret og bænkene oplyses af stearinlys. Mens messen fejres, bliver det langsomt lyst udenfor. Først under forvandlingen og altergangen er dagslyset synligt gennem de høje vinduers glasmalerier. Men når Alma Redemptoris Mater synges, og når man træder ud af kirken, er det tydeligt blevet dag. Således oplever vi langsomt Juleevangeliet om Lyset, der kommer til verden – under stjernen i Betlehem. På gensyn på lørdag.