Sankt Karl Borromæus Gruppen

Traditionen i Slovakiet

Blandt de få tilbageværende lande i Europa, hvor den traditionelle messe endnu ikke fejres hver søndag, findes nu kun en håndfuld, hvoraf de fleste ligger i det tidligere kommunistiske Østeuropa. Slovakiet var indtil for få år siden i denne lidt triste liga, men nu fejres messen hele otte steder, herunder hver søndag i to større byer nemlig i Bratislava og i Trnava. I sidstnævnte ny fejrede Kardinal Raymond Burke for nylig en imponerende Pontifikalmesse, som man kan se i sin helhed i videoen nedenfor. Vi glæder os med vore slovakiske trosfæller over, at den traditionelle messe efterhånden også bliver fuldt tilgængelig i egne, hvor den i en kortere eller længere periode var helt borte – og i sådanne egne på en særlig måde kan give vore trængte Kirke nyt liv og bidrage til at styrke troen hvor den er særlig udfordret.