Sankt Karl Borromæus Gruppen

Fremgang i Sverige

Selvom den aktuelle sundhedskrise også har ramt vort broderfolk i Sverige, er det åndelige ikke blevet glemt “hinsidan”. Specielt er interessen for den traditionelle messe vokset støt, som det også allerede var synligt da mange hundrede af katolikker sammen med Kardinal Arborelius sidste år deltog i en imponerende “Missa Solemnis” i Göteborg. Der er nu hele syv steder i Sverige, hvor messen fejres hver søndag, og på tre af disse (Stockholm, Göteborg, og Lannavaara) fejres messen endda hver eneste dag året rundt!

Men Lannavaara… hvor er nu det? I en egn, du næppe kommer forbi hver dag: den svenske del af Lapland. Her fejres messen dagligt for en ny søsterorden, hvis kloster “Marias Lamm” blev grundlagt i 2012, med tilladelse fra Biskop Arborelius. Om klosteret læser man på hjemmesiden, at

Sankt Josefs Kloster är Sveriges nordligaste kloster. Systrarna från den kontemplativa Ordensgemenskapen “Marias Lamm” vill genom bön, tystnad och ensamhet med Gud, grundad i en glädjefylld kärlek till Jesus, viga sina liv som offer till Gud för själars frälsning i de Skandinaviska länderna och där bära frukt för den Katolska Kyrkan. Liturgin firas enligt den extraordinarie formen.

Hjemmesiden indeholder i øvrigt en del højaktuelle artikler.

Sveriges nordligste kloster er utvivlsomt også et af verdens nordligste i det hele taget, og følger altså samme liturgi som vi!