Sankt Karl Borromæus Gruppen

Audiens eller ej

Pave Frans har afvist at modtage den amerikanske udenrigsminister , Mike Pompeo, i audiens, fordi der snart er valg i USA. Det kan dog også have spillet ind, at samme Pompeo fortsat kritiserer Vatikanets kompromissøgende linie ift. det kinesiske styre. Pompeo er på officielt besøg i Italien i dag og i morgen, og ville måske ellers have talt lidt om den anerkendte katolik, Prof. Amy Barrett, som for nylig blev nomineret til den vigtige post som højesteretsdommer i USA. Paven havde heller ikke tid til at modtage den 88-årige Kardinal Joseph Zen, som ellers var kommet helt fra Hong Kong for at møde ham i anledning af sin bekymring over den voksende undertrykkelse i Hong Kong og Kina. Kardinal Zen tog hjem igen i dag med uforettet sag. Her kan det også spille ind, at Paven netop har måtte afskedige Kardinal Giovanni Becciu pga anklager om uregelmæssige finansielle transaktioner. Beccui blev udnævnt til kardinal for blot to år siden, og var indtil da stedfortræder for Kardinal Pietro Parolin, hovedarkitekten bag den kontroversielle, men hemmeligholdte aftale med det kommunistiske Kina, som fhv. Kardinal McCarrick også skal have være dybt involveret i at forberede, indtil han i 2018 måtte træde tilbage pga. anklager om mangeårige grove overgreb på seminarister. Hvis det er lidt svært at følge med, må man nok sige at de kinesiske forbindelser i hvert fald er et påfaldende tilbagevendende træk.