Sankt Karl Borromæus Gruppen

Lys i mørket

Vi lever i en vanskelig tid for Kirken og for verden. I nogle af Europas lande er messen igen blevet forbudt – fx har regeringen i Frankrig for nylig pålagt kirkerne at aflyse alle offentlige messer, så de troende igen er henvist til følge messen på nettet. Så galt er det ikke hos os – ja, der er faktisk megen opmuntring omkring os. Ved dagens messe mindede Biskop Czeslaw os om at lignelsen om sennepsfrøet – som var dagens Evangelium – henviser til Kristi Kirke, som selv når den er ganske lille og undertrykt, i sig rummer en mægtig kraft, som aldrig helt kan undertrykkes. Og her i landet, hvor det katolske har været meget småt siden reformationen, og fortsat er det, kan vi i den grad finde trøst i denne lignelse. Mens stadig flere præster begynder at læse den traditionelle messe – og ny vil komme til i det kommende år – må vi finde håb ikke i vor egen styrke, som vitterlig er lille, men i den almægtige Gud, som kan gøre selv det mindste sennepstræ til et stort og frugtbærende træ.