Sankt Karl Borromæus Gruppen

Franske præster fængslet

Sognepræsten ved den parisiske kirke St-Eugène-Ste-Cécile, og en anden præst ved kirken, blev i dag varetægtsfængslet og siden løsladt, efter at ærkebiskop Mgr. Aupetit (“til den lille”) havde indledt en kanonisk procedure imod dem. Deres “forbrydelse”? At fejre en værdig liturgi påskenat, under hvilken 10 voksne blev døbt. Præsterne havde ikke maske på under ceremonierne, og derved forbrød de sig mod hvad der mere og mere ligner de verdslige samfunds nye religion. Det værste er måske ikke at den franske stat forfølger udøvelsen af den sande religion – det har den, med nogle afbrydelser, gjort siden 1789. Det værste er at ærkebiskoppens optræden minder så meget om de jødiske ypperstepræsters, da de overgav Frelseren til besættelsesmagten. Hvilken kontrast til den hellige biskop Skt. Eugène, som led martyrdøden i den franske by Deuil omkring år 280, efter flere år som missionær i Spanien.

Lad os bede om St-Eugène forbøn for Kirken i Frankrig – og i hele verden – så Kirkens opstandne Herre må befri den fra de lænker, som aktuelt binder den.