Sankt Karl Borromæus Gruppen

Rom støtter franske præster

De franske præster, der blev fængslet for at fejre en værdig liturgi i Paris (uden masker) påskenat, får nu støtte fra Kardinal Robert Sarah, præfekt for Gudstjenestekongregationen til februar 2021:

“Jeg vil slå hyrden ned, så fårene spredes” (Matt 26,31), som Jesus citerede Zacharias (13, 7) for: “Slå hyrden ned, og fårene spredes”. Denne sætning fra den hellige skrift kom jeg spontant til at tænke på, da jeg læste de mange artikler og reportager om dette års påskevigilie i kirken Saint-Eugène-Sainte-Cécile i Paris. Jeg ønsker at udtrykke min støtte og medfølelse til Dem (sognepræsten) såvel som til p. Gabriel Grodziski, i den prøvelse om rammer jer som hyrder nu, og jeg beder jer viderebringe forsikringen om min forbøn for hele menigheden ved kirken Saint-Eugène-Sainte-Cécile , særlig ved messen. Jeg husker med glæde og taksigelse mit meget vellykkede besøg i marts 2015, som gav mig lejlighed til at blive modtaget i et sognefællesskab hvis fromhed rørte mig dybt.

Jeg velsigner jer af hele mit hjerte og betror jer til Vor Frues trøst og til Sankt Joseph, der beskytter Kirken i dette år, som er indviet til ham.

Idet jeg ønsker jer godt mod i enhver prøvelse og tillid til Gud i Påskens lys, som vi med glæde fejrer i disse dage, sender jer mine varmeste hilsener i den genopstandne Frelsers Navn, med forsikring om min forbøn for jeres præstelige tjeneste i Saint-Eugène-Sainte-Cécile.

Robert Kard. Sarah.

I disse dage fejrer vi at Kristus i sandhed er genopstanden. Kirkens og hele verdens lænker er bristet. Må enhver, som har medvirket til at smede dem, omvende sig og tro.