Sankt Karl Borromæus Gruppen

Ingen messe til de unge?

Thomas Reese er en venstreradikal amerikansk jesuit på 75, der bl.a. er kendt for mange års angreb på katolsk morallære. Nu har han kastet sig over liturgien og specielt den traditionelle, og leverede i går flg. svada:

Det er Reese til venstre… for alt.

Kirken må gøre det klart at den vil have den ikke-reformerede liturgi til at forsvinde, og kun vil tillade den af pastoral venlighed overfor ældre mennesker, der ikke forstår at forandring er nødvendig. Børn og unge må ikke tillades at deltage i sådanne messer.

Reformation i fuldt, men bedaget flor.

En ren tilståelsessag: den “reformerede” liturgi fra 1969 kan simpelthen ikke klare sig, hvis man ikke skjuler den traditionelle messe for nye generationer og højst tillader den for ældre uforstående gemytter. Også herhjemme støder vi igen og igen på folk, der var unge i 70’erne eller tidligere, og som kun har stalinistiske forbud og forfølgelser i tankerne, når de vil forsvare deres liturgiske revolution: alle skal tvangsindlægges til 70’er-messen, og hellere må kirkerne fortsat stå tomme end at fyldes af den katolske traditions skønhed. De er simpelthen rædselsslagne over at se unge og børnerige familier flokkes til den traditionelle messe, for de ved at de aldrig vil opgive den, når de først har lært den at kende. Ach du lieber Augustin, alles ist weg… i USA, såvel som i Europa, bliver det år for år tydeligere, at løbet er kørt.