Sankt Karl Borromæus Gruppen

Paris-Chartres 2021

Under mottoet “Jeg er Vejen, Sandheden og Livet” bliver årets store pinsevalfart mellem Paris og Chartres lidt mindre synlig end normalt, hvor mellem 15000 og 20000 katolikker plejer at vandre de 100 km fra Notre Dame i Paris til Notre Dame i Chartres (Frankrig). Som de foregående to år starter valfarten i Saint Sulpice i Paris, da Notre Dame som bekendt er under genopbygning efter den store brand i 2019. Og de virale omstændigheder gør, som i 2020, at langt de fleste pilgrimme deltager online. Det giver dog udlændinge og dårligt gående ekstra mulighed for at deltage gennem de mange direkte transmissioner fra valfarten, som begynder med afsendelsesmessen i St Suplice lørdag morgen kl. 7, og slutter med den store afsluttende messe 2. Pinsedag kl. 15, fejret af Mgr. Rey fra Toulon-Fréjus i Notre Dame katedralen i Chartres. Selvom det kun er pilgrimme fra regionerne omkring Paris som kan deltage på vejene til Chartres i år, kan vi altid følge valfarten i bøn – og altså nu også på nettet. God valfart!