Sankt Karl Borromæus Gruppen

Karmel i Alençon

Uddrag af artikel i Famille Chrétienne, 16/9 2021

Karmelitterinderne i Alencon, nær Lisieux i Frankrig

De var ti i 2019. I januar 2022 vil der være sytten søstre i Karmelitterklosteret i Alençon-Cuissai , Frankrig. Klosteret kender ikke til krisen som ellers råder verden over, når det gælder kald til ordenssamfundene. Den unge 20-årige postulant, der ankom for otte dage siden, vil snart blive fulgt af fire andre, i samme aldersgruppe, tre franske og en tysker. I det 21. århundrede overrasker dette radikale valg af liv nok mange. Et fænomen, som priorinden tilskriver både karmelitterordenens svar på verdens problemer af idag, og beslutningen fra 2007 om at fejre liturgien efter den traditionelle eller ekstraordinære form. “Verden og Kirken, lever i dag med store lidelser, og det er da øjeblikket at søge til Jesu Kors ved at komme tættere på Maria, ifølge vores grundlægger Thérèse d’Avila’s intuition,” forklarer hun. “De unge piger, der kommer ind her, vil bo sammen med Jomfruen ved foden af ​​Jorset. For sjæle, der er i fare for at miste sig selv, vælger de et liv i bøn og offer, og i liturgien fra 1962 kommer messens offerkarakter meget tydeligt til udtryk ”.