Sankt Karl Borromæus Gruppen

“Liturgien taler til de unges hjerter”

I et interview med online-magasinet “New Liturgical Movement” taler den amerikanske ærkebiskop Alexander Sample (fra Portland, Oregon) om hvorfor især unge bliver tiltrukket af den traditionelle liturgi. For ham at se er det særligt den dybe åndelighed og skønhed i liturgien som taler til de unges hjerter.

Det har altså intet at gøre med hverken nostalgi eller om at ville sætte uret tilbage til før Andet Vatikankoncil, men udelukkende om at søge dérhen hvor de føler at deres åndelige behov bliver tilgodeset bedst muligt, og hvor de på en bedre måde kan fordybe sig i troens mysterier, hvilket ærkebiskoppen fremhæver i følgende passage:

I think young people are drawn to it because it feeds a spiritual need that they have. There is something to this form of the liturgy, in and of itself, that speaks to the heart of youth. Young people will continue to discover this, and they will be the ones who carry forward the Extraordinary Form when the older generation goes to their reward.

Hele interviewet kan læses her.