Sankt Karl Borromæus Gruppen

Arrangementer

Katekese, valfart, samvær…

 • søn
  17
  feb
  2019

  Lær at synge Gregoriansk sang (Del 2)

  16:00 - 17:30Menighedslokalerne, Jesu Hjerte kirke.

  Workshop v. Elizabeth Schwartz

  Den Gregorianske sang kan spores næsten 1.500 år tilbage til tiden omkring pave Gregor den Store (+ 604) og gennemgik store udviklinger i Middelalderen. Det er derfor med rette, som Andet Vatikankoncil også bekræftede, at Kirken betragter "den gregorianske sang som den romerske liturgis egen" (Sacrosanctum Concilium 116). Sangen hjælper de troende i bønnen, eller som Skt. Augustin efter sigende udtrykte det: "Den der synger beder dobbelt".

  Eftersom koncilet også ønskede at styrke lægfolkets aktive deltagelse, dvs. primært den åndelige deltagelse, vil der nu være mulighed for at blive mere bekendt med den gregorianske sang.

  I denne serie af "workshops" vil Elizabeth Schwartz, som normalt leder koret til de traditionelle messer i JHK, derfor gennemgå forskellige dele af messen som synges af både præsten samt den forsamlede menighed.

  VIS DETALJER
 • søn
  17
  feb
  2019

  Fælles spisning

  Efter messenMenighedssalen, JHK

  Husk, tilmelding nødvendig! (Pris: 75 kr; hvis man møder op uden at have tilmeldt sig, er prisen 100kr., hvis der er plads.)

  VIS DETALJER
 • søn
  03
  mar
  2019

  Om Fastetiden

  16:00 - 17:30Menighedslokalerne, Jesu Hjerte kirke.
  Katekese v. pastor Jan Hansen

   

  Med Askeonsdag begynder fastetiden, som er den 40 dage lange forberedelsestid inden Påsken, hvor vi fejrer livets sejr over døden, da Jesus Kristus ved sin død og opstandelse én gang for alle befriede os fra syndens og dødens lænker, og igen forenede menneskeslægten med Gud. Kirken har dog en lang tradition for at de store fejringer i Kirkeåret indledes med en bods- og forberedelsestid.

   

  Vi vil i denne katekese se nærmere på Fastens historiske udvikling og spiritualitet, og særligt hvordan den relaterer sig til Påskefejringen. Vi vil også komme ind på hvordan man praktisk og åndeligt kan få mest muligt ud af fastetiden, således at man er bedre forberedt til kirkeårets absolut største fejring.
  VIS DETALJER
 • søn
  03
  mar
  2019

  Fælles spisning

  Efter messenMenighedssalen, JHK

  Husk, tilmelding nødvendig! (Pris: 75 kr; hvis man møder op uden at have tilmeldt sig, er prisen 100kr., hvis der er plads.)

   

  VIS DETALJER
 • søn
  17
  mar
  2019

  Lær at bruge et "håndmissale"

  16:00 - 17:30Menighedslokalerne, Jesu Hjerte kirke.
  Workshop v. Carsten Günther

   

  I den traditionelle messe, hvor det meste foregår på latin, kan de troende følge med i messen ved at bruge et såkaldt "håndmissale", hvor alle messens tekster findes. Hvis ikke man er bekendt med hvordan man finder rundt i dét missale man måske allerede har, eller hvis man gerne vil blive bedre til at bruge det, er der nu mulighed for dette.

   

  Carsten Günther, der oftest er ceremonimester ved de traditionelle messer i København, vil stå for en "workshop", hvor håndmissalets forskellige dele gennemgås, og hvor der vil være mulighed for at lære at navigere rundt i missalet.

   

  Uanset om man allerede har sit eget lille missale eller ej, er man hjerteligt velkommen. Der vil da også være mulighed for at blive præsenteret for diverse typer og modeller af missaler som man da kan anskaffe sig efterfølgende.
  VIS DETALJER
 • søn
  31
  mar
  2019

  Passions- og Påsketiden

  16:00 - 17:30Menighedslokalerne, Jesu Hjerte kirke.
  Katekese v. pastor Jan Hansen

   

  Søndagen inden Palmesøndag, også kaldet Passionssøndag (5. søndag i Fasten), markerer den sidste intense forberedelsestid inden Kirkens største liturgiske fejring, Påsken.

   

  I Passionstiden gennemgår liturgien langsomt en form for sanselig "død", idet vi sammen gennemlever Kristi indtog i Jerusalem, indstiftelsen af Eukaristien og Præsteembedet Skærtorsdag, Herrens lidelse og død på korset Langfredag, og alt imens Kirken sørger over Kristi død, ser den i håb frem til opstandelsen Påskedag, og kan efter Påskevigilien glæde sig over at Kristus har overvundet døden.

   

  I denne katekese vil vi gennemgå liturgien i denne sidste tid op til selve Påskefejringen, som dog ikke slutter efter Påskedagen, men varer helt indtil Pinse, hvor vi fejrer Helligåndens komme, og derved Kirkens "fødselsdag".
  VIS DETALJER
 • lør
  13
  jul
  2019
  lør
  20
  jul
  2019

  Sommerlejr

  Klitborg (se www.feriehjemmetklitborg.dk/)