Sankt Karl Borromæus Gruppen

Velkommen p. Kamil!

På Festen for Den Hellige Familie havde vi i går den store glæde at deltage i p. Kamil Brogowicz’s første offentlige fejring af den traditionelle messe. P. Kamil er til daglig andenpræst i Skt. Josefs sogn på Lolland & Falster, og han har flere gange medvirket som diakon eller subdiakon ved fejring af levitmesser i Jesu Hjerte kirke. Men i dag var altså hans første offentlige fejring af den traditionelle messe som celebrant.

Det havde længe været planlagt, at dette skulle finde sted i en levitmesse, men som vi alle ved tillader forholdene for tiden ikke et sådant niveau af liturgisk fejring, som bl.a. kræver mere tid og flere personer ved alteret end vi for øjeblikket må bruge. Fejringen var ikke mindre festlig for det. For det første er det uanset form og udstyr altid en stor glæde, når en ny præst beslutter sig til at lære og offentligt fejre den ekstraordinære form af liturgien, som på mange måder forener os med hele Kirkens skat af bønner og fromhed. Og så blev netop denne fejring endnu en bekræftelse på, at der er lige så megen fremtid som fortid i denne form af messen, idet Jesu Hjerte kirkes størrelse også nu muliggør at en dynamisk og voksende menighed samles om den.

I sin prædiken understregede p. Kamil at selvom vi på ingen måde kan leve fuldt op til det, er det forbillede som den hellige Familie giver os af stor betydning: den hellige Josefs opofrelse, ydmyghed og kyskhed; Gudsmoders ubetingede vilje til at følge Guds plan med hendes liv; og Kristus selv, hvis efterfølgelse er hele det kristne livs mening.