Sankt Karl Borromæus Gruppen

17. Sø. efter Pinse

Jesus flygtede ikke fra fjendens angreb, men viser os ved sit eksempel hvordan den kristne skal svare. I søndagens evangelium ser vi endnu engang farisæerne over for Jesus, med det listige spørgsmål: “Hvad er det største bud i loven?” Og Jesus svarer: “at elske Herren din Gud af hele dit hjerte, af hele din sjæl og af hele dit sind.”

Og, fortsætter Jesus, at elske vor næste er “det første bud ligt”. I vor næste ser vi nemlig Guds elskede skabning; da må vi elske det som Guds billede på Jorden. Farisæerne var opfyldte af had og misundelse – som mange af Kirkens forfølgere er det, også i dag – Jesus opfordrer os til at svare med kærlighed. Er det menneskeligt muligt? Nej. Men for Gud er intet umuligt; heller ikke at give os styrken til at elske dem, der hader os. At elske dem, der elsker os, det kan enhver. Men at overvinde had og ondskab med kærlighed – det er kun muligt ved tro og nåde.