Sankt Karl Borromæus Gruppen

Hellige Marguerite-Marie Alacoque

Marguerite-Marie-Alacoque.jpg

Marguerite-Marie Alacoque blev født i Bourgogne (Frankrig) i 1647. Hun aflagde allerede som 9-årig det løfte, at hun ville indvie sit liv til Jomfru Maria. Som helt ung førte hun dog i en periode et temmelig mondænt liv, indtil hun en dag modtager en åbenbaring, hvor den martrede Jesus viser sig for hende, og minder hende om hendes barndoms løfte. I 1671 optages hun endelig i det store Bebudelseskloster i Paray-le-Monial. Og det er her, i 1673, at Jesus Kristus giver hende den første af de “store åbenbaringer”, idet han viser hende Sit hellige Hjerte. Under denne og senere åbenbaringer lærte Jesus hende

  1. hvordan vi skal ære Jesu Hellige Hjerte, som brænder af uudslukkelig kærlighed til menneskeheden
  2. de to bodshandlinger til Hans guddommelige Hjerte: at modtage kommunion den første fredag i hver måned, og sakramental tilbedelse en time hver torsdag;
  3. Hans ønske om indstiftelsen af en Festdag for Jesu allerhelligste Hjerte, til sone for de synder, der begås mod det hellige Sakramente; denne fest blev faktisk indført i hele Kirken i 1856 og fejres hvert år den 15. juni.

Billedresultat for marguerite-marie alacoque docteur de l'égliseDen hellige Marguerite-Marie er et af Kirkens allerstørste kvindelige vidner, gennem hvis åbenbaringer vi kan trænge et skridt dybere ind i Jesu Kærligheds store mysterium: ved indvielsen og andre andagter til Jesu hellige Hjerte, ved at gøre bod for synderne mod det allerhelligste Sakramente på Jesu Hjerte fredagene og om muligt deltage i den hellige Messe på disse, og ved at tilbringe en time hver torsdag i tilbedelse, til minde om Jesu lidelse i Getsemane Have. Men frem for alt: ved stadig mere at fordybe os i det ufattelige mysterium, at Jesu – Guds Søns – hellige Hjerte brænder af uudslukkelig kærlighed til os uværdige mennesker, til dig og til mig.