Sankt Karl Borromæus Gruppen

Vor Frue af Lourdes

I morgen, 11. februar, fejrer Kirken Festen for Vor Frues Åbenbarelse, til minde om den dag i 1858, da Jomfru Maria første gang viste sig for Skt. Bernadette ved en grotte lidt uden for Lourdes i Sydfrankrig. Den 14-årige Bernadette Soubirous var ude for at samle brænde sammen med sin søster og en veninde. “Jeg så en kvinde, klædt i hvidt, hun bar en hvid kjole, og et hvidt tørklæde, et blåt belte og en gylden rose på hver fod.” Hun tog sin rosenkrans frem og bad; da  hendes bøn var til ende, forsvandt “Fruen”, uden at have sagt et ord. I de flg. måneder viste Vor Frue sig for den hellige Bernadette i alt 18 gange, men først den 16. gang, 25. marts, gav “Fruen” sig til kende, på Bernadettes udtrykkelige anmodning: “Jeg er den uplettede Undfangelse”. Siden 1860 har ca. 200 millioner valfartet til Lourdes, hvor utallige er blevet helbredt ved den kilde, som sprang da Vor Frue åbenbarede sig for den fattige møllerdatter – som blev helgenkåret i 1933, og er værnehelgen for alle syge, for familierne og for de fattige.