Sankt Karl Borromæus Gruppen

10. søndag e. Pinse

Introitus. Da jeg råbte til Herren, hørte han min røst til beskyttelse mod dem, der træder mig for nær, og han, som er fra evighed til evighed, ydmygede dem. Kast din sorg på Herren, og han vil give dig føde. Herre hør min bøn, og foragt ikke mit råb; giv agt på mig og hør mig.

Epistel. (…) Der er forskellige tjenester, men Herren er den samme. Og der er forskel på kraftige gerninger, men Gud er den samme, som virker alt i alle. (…) Men alt dette virker den ene og samme ånd, som uddeler til enhver især, eftersom han vil.

Graduale. Vogt mig, Herre, som øjestenen; skjul mig under dine vingers skygge. (…)

Evangelium. (…) Tolderen stod langt borte og ville ikke engang opløfte øjnene mod Himlen, men slog sig for sit bryst og sagde: “Gud, vær mig arme synder nådig!” Jeg siger jer: denne gik retfærdiggjort til sit hjem; thi den, som ophøjer sig selv, skal fornedres; men den, som fornedrer sig selv, skal ophøjes.

Slutningsbøn. Vi beder dig, Herre vor Gud, at du, som ikke ophører med at forny os ved de guddommelige sakramenter, i nåde aldrig vil unddrage os din hjælp.