Sankt Karl Borromæus Gruppen

Messen for børn

Den traditionelle messe er i sandhed børnenes messe! Her lærer vore små fra en tidlig alder det hellige og mystiske at kende. Vi har altid mange børn ved messen. Til børnenes forældre – der gerne vil kunne hjælpe de små til bedre at forstå hvad de intuitivt betages af i liturgien – kan vi nu anbefale The Holy Mass explained for children af Maria Montessori (1870-1952). Montessori var en af det 20. århundredes største pædagoger, og en meget from katolik. Bogen vil, med sin minutiøse gennemgang af alle messens led, såmænd også kunne give mange af os voksne en mere præcis indsigt i messens mange fine og betydningsfulde enkeltheder. Som der står i første kapitel:

Alt er helligt i Messens handlinger. Hver eneste bevægelse præsten foretager, hver eneste genstand han bruger, selv hvordan han bruger sin stemme, er fuldstændigt fastlagt: og de troende kan følge Messens mystiske betydning i alle disse detaljer.

I anledning af 150 året for Maria Montessori’s fødsel blev bogen blevet gjort tilgængelig på nettet, ganske gratis – download pdf her (8 MB).