Sankt Karl Borromæus Gruppen

14. Sø. e. Pinse

Søg først Guds rige.

Denne søndag blev engang kaldt: Dominica Providentiae, Forsynets Søndag, på grund af det smukke evangelium, der taler til os om Guds faderlige godhed. Måtte ovenstående formaning ledsage os hele ugen! Vi finder i begge dagens læsninger, den bekendte modsætning mellem de to riger: her, kødets rige, Mammon; der, åndens rige, Guds rige. Konsekvenserne, som vi må drage af disse modstridende billeder, er klare. Lad os knytte os til Gud af hele vores sjæl. Ugens ledemotiv er denne sætning: ”Søg først Guds rige; resten vil blive givet til dig i tilgift”. Dette vers afslutter også dagens tidebøn. Ved begyndelsen af ​​dagen hørte vi dette trøstende ord fra Kristus: “Gør jer ikke bekymringer og spørg ikke: Hvad skal vi spise, og hvad skal vi drikke? For jeres himmelske Fader ved, at I trænger til alt dette”.

Dom Pius Parsch, Vejviser til det liturgiske år (1953)