Sankt Karl Borromæus Gruppen

De unge og traditionen – Del 1

Hvad får unge mennesker til at flokkes til den traditionelle messe?

Man kunne jo lytte til dem selv. En del af dem formulerer det faktisk selv! Og de bliver stadig talrigere på nettet. Som en af dem skriver: “Hvis jeg havde fået ordet på sidste måneds ungdomssynode, ville jeg have sagt følgende til de forsamlede biskopper: Ungdommen ønsker at vide at I, biskopper, tror og lever hvad I lærer – at I er autentiske. At leve autentisk katolicisme betyder ikke at styrke salgsarbejdet for troen gennem nye liturgiske tricks eller pastorale kompromiser. Det betyder at formidle troen i sin helhed og hjælpe os til at leve vore offentlige liv omkring denne indre tro, som troende, kærlige og offervillige katolikker. Fortæl ikke ungdommen om troen, vis dem den. Og der er ikke nogen smukkere, mere opløftende sand måde at gøre det på end ved en from frembæring af den gamle latinske messe.”

Læs resten af Jake’s begrundelse her.