Sankt Karl Borromæus Gruppen

Litteratur

For mange nytilkomne kan den traditionelle messeform måske virke svær at forstå i første omgang. Måske er det svært at forstå hvorfor stort set alt er på latin, eller hvorfor der er så meget stilhed i løbet af messen. Mange undrer sig måske over at præsten står med ryggen til menigheden, når nu han i den moderne messe står med ansigtet mod menigheden.

Det kan også være at man gennem længere tid har deltaget i den traditionelle messeform, og egentlig blot ønsker at fordybe sig i messens åndelige rigdom.

Uanset hvilke spørgsmål man måtte have, eller hvilke behov for åndelig fordybning man måtte søge, så er det her muligt at finde en masse varieret læsestof, dels om messen og dens spiritualitet, men også mere historisk om Kirkens liturgi, og ikke mindst om liturgireformen (set fra et traditionelt synspunkt) som i 1970 førte til at den traditionelle messe i adskillige årtier kun sjældent blev fejret, hvorefter den gennem Pave Benedikt XVI’s Motu Proprium, Summorum Pontificum, igen blev en virkelighed som især mange unge katolikker for alvor er begyndt at opdage og tage til sig.

Sidst men ikke mindst kan man også finde forskellige artikler og kirkelige dokumenter, for de som ønsker noget mere teologisk at læse.