Sankt Karl Borromæus Gruppen

God sommer…!

“På den syvende dag var Gud færdig med det arbejde, han havde udført, og på den syvende dag hvilede han efter al det arbejde, han havde udført.” (1 Mos 2,2)

Vi mennesker er ikke skabt til primært at arbejde, men vi er skabt til at prise Gud. Dette gør vi først og fremmest når vi deltager i Kirkens bøn og liturgi. Selvom dét at arbejde er en nødvendighed for os mennesker, så er det dog ikke vores arbejde som bør være vores primære fokus, men i langt højere grad bør vores fokus være på vores forhold til Gud, og ikke mindst til vores næste.

Sommeren er en tid hvor vi i langt højere grad får mulighed for at slappe af, og således også at imitere Gud, idet Han hvilede på den syvende dag efter at have skabt universet, som vi netop hører om i 1. Mosebog. Vores ferie, som vi forhåbentlig vil tilbringe sammen med både familie og venner, er en tid hvor vi kan koble af fra hverdagen og blot nyde dét liv som Gud har givet enhver af os. Taksigelse er et vigtigt element i vores bønsliv, og dérfor bør ferien også være en tid hvor vi takker Gud for alt det vidunderlige Han har gjort for os.

Selvom ferien primært er en tid hvor vi bør slappe af uden for mange forpligtelser, så kan den med fordel også benyttes til at vi påny får ladet vores “åndelige batterier op”, og således bruger lidt mere tid (end vi måske ellers har mulighed for i hverdagen) til at fordybe os noget mere i troen og ikke mindst i bønnen.

Vi ønsker alle en god & velsignet sommer!

PS. I løbet af juli og august går de fleste “traditionelle” aktiviteter (fællesspisning, katekese og sangskole) i Jesu Hjerte kirke i dvale. Dog vil der stadig være rig mulighed for at komme til messe (se under messetider). De fleste aktiviteter starter så småt op igen i slutningen af august (se under øvrige aktiviteter)