Sankt Karl Borromæus Gruppen

Katolikker i Kristeligt Dagblad

Kristeligt Dagblad har inden for de seneste dage bragt flere interessante artikler om katolske konvertitter, som stiller skarpt på den traditionelle troslære og liturgis rolle i den fornyede interesse for Kirken i Danmark. Udover Marguerita Hvid Spangsberg, hvis nye bog tidligere er omtalt her, har også Gideon Ertner og Jacob Laugesen fået ordet i flot opsatte artikler. Teologen Jacob Laugesen udtaler således 20/8:

Kirken har en fast lære om for eksempel sex før ægteskabet, homoseksuelle vielser, abort og meget mere, som ikke er til debat. Der er noget, som er rigtigt, og noget, der er forkert, og man prioriterer ikke mellem de ting, som Jesus har sagt.

Gideon Ertner giver i det uddrag fra Spangsbergs bog, som avisens blog bragte 16/8, udtryk for tilsvarende motiver for sin konversion, og tilføjer:

Det, der tiltrak mig til den katolske Kirke, var derimod netop dens sammenhængskraft, og at den tør stå fast på sin tro og gå imod tidsånden. Derfor føler jeg mig også hjemme i den ældre form af gudstjenesten på latin med dens mange ritualer og den smukke, ældgamle gregorianske sang. Denne bliver stadig fejret nogle steder og har endda fået en renæssance netop hos mange unge og konvertitter. Her finder jeg en kontemplativ stilhed og højtidelighed, der står i forfriskende kontrast til den hektiske modernitet udenfor. Og her har jeg også fundet en gruppe ligesindede, der tager deres tro meget alvorligt.

Spangsberg selv, som udtaler sig til avisens forsidehistorie 19/8, bekræfter betydningen af såvel troslæren som liturgien for de 20 konvertitter, hvis beretninger hendes bog bringer:

”Det har for eksempel stor betydning for mange, at man i den katolske kirke finder klare rammer for, hvad der er rigtigt og forkert, og at kirkehistorien legitimerer kirkens autoritet til at fastlægge dogmer,” siger Marguerita Hvid Spangsberg, som også peger på, at også den katolske kirkes æstetik og liturgi spiller en stor rolle for flere. 

Hold øje med avisen i de kommende uger! Og lad os glæde os over, at der nu også bringes positive nyheder om Kirken.