Sankt Karl Borromæus Gruppen

Liturgisk kalender til salg

I mange år har bispedømmets pastoralcenter udgivet en liturgisk kalender til brug i messens ordinære form, og i efterhånden adskillige år har der manglet en tilsvarende kalender til brug i den traditionelle messe.

Siden efteråret har der dog været arbejdet intenst på at få udarbejdet den første officielle liturgiske kalender (Ordo) for den ekstraordinære form til brug i bispedømmet København, og mandag den 10. februar – grundet visse forsinkelser i arbejdet – gav biskoppen sin Imprimatur, dvs. tilladelse til at trykke. Kalenderen er nu blevet trykt, og der vil være mulighed for at man kan købe den både i København og i Randers, eller at få den tilsendt med posten – Prisen er 50 kr.

Foruden at indeholde en komplet kalender for hele det liturgiske år – indtil 13. januar 2021, hvor juletiden afsluttes – vil der også være mange andre brugbare informationer at hente i denne nye liturgiske kalender, såsom en oversigt over de fejringer der er særligt tilknyttet bispedømmet København, eller hvor festen er rykket ift. den universelle kalender. Derudover kan man også finde reglerne for både faste, bod og almisse (såvel de nuværende som de tidligere der var gældende i 1962), samt om mulighederne for at opnå aflad for sine synder.

I København sælges kalenderen – fra og med fredag den 14. februar – ifm. de traditionelle messer i Jesu Hjerte kirke.

I Randers – og omegn – kan man købe kalenderen ifm. de traditionelle messer i Jesu Hjerte kirke, eller ved at kontakte Sankt Knuds Selskab (https://sanktknudsselskab.com/).

Alternativt kan man også få den sendt med posten, ved at kontakte p. Jan Hansen (p.jan@katolsk.dk) – der tillægges i så fald også udgiften til forsendelsen.

Herunder ses nogle udvalgte sider af den nye liturgiske kalender.