Sankt Karl Borromæus Gruppen

Vielsernes årstid

Forår og sommer er traditionelt sæson for vielser – den smukke årstid indbyder til fest for fremtiden. Mange tænker nok her især på fejringen af ægteskabets sakramente. Men i den katolske kirke er der også et andet vielsessakramente som fejres særlig på denne årstid: vielsen til præst, og som forberedelse hertil også vielsen af subdiakoner og diakoner, samt de lavere vielser fx af akolytter. Sæsonen er, for så vidt angår vielser i den traditionelle liturgi her i Europa, startet med syv diakoner og en præst ved Den Gode Hyrdes Institut seminarium i Courtalain, Frankrig (7/5; se billede ovenfor). Herefter følger diakonvielser (28/5) og præstevielser (18/6) ved Petersbroderskabets seminarium i Wigratzbad. I begyndelsen af juli finder årets vielser for Institut Kristus Konge sted ved seminariet i Gricigliano (se video fra 2019 nedenfor; dato for i år er endnu ikke annonceret). Der er også flere lokale vielser for Petersbroderskabet og andre præstelige selskaber i løbet af sommeren – særlig i Frankrig, hvor ca. 25% af alle præster i de seneste år er blevet viet i den traditionelle ritus. Lad os bede for alle de unge mænd, som i denne urolige tid forbereder sig til at vie deres liv til Kirkens tjeneste!