Sankt Karl Borromæus Gruppen

Paris-Chartres i Pinsen

Dagene omkring Pinse markeres hvert år af Europas største vandrende valfart: Notre Dame de Chrétienté, hvor deltagerne under bøn og sang går de 100 km fra Notre Dame de Paris til Notre Dame de Chartres. Hver dag fejres Messe efter den ekstraordinære ritus, og mange aflægger skriftemål undervejs. Denne valfart samler omkring 10.000 katolikker – langt de fleste i alderen 17-24 år – som hører til menigheder i Europa hvor den traditionelle messe fejres indenfor rammerne af de lokale bispedømmer (på basis af Pavens dekret om liturgien fra 2007, Summorum Pontificum). Ca. 6.000 af disse går hele vejen til fods, over tre dage. Resten – bl.a. børnefamilier og mere modne mennesker – deltager i messerne og går en del af vejen. Blandt de mange deltagere er også i år en gruppe på lidt under 20 danske og svenske unge – og father Carter, som i år fejrede Triduum i København. Vi må ikke glemme, at vi således kan slutte os til den åndelige valfart, selvom vi kun i bønnens virkelighed er forenet med de unge vandrere. Vi beder med og for dem, at Gud må velsigne dem og høre deres bønner.

Årets tema for denne del af valfarten er “Sainte Marie, Mère de Dieu” (Hellige Maria, Guds Moder). Valfarten begynder lørdag morgen med messe kl. 7 i Notre Dame katedralen. Pinsedagens messe fejres i skovene ved Rambouillet, og den store messe 2. Pinsedag fejres i Domkirken i Chartres. Man kan se følge denne messe i direkte transmission fra kl. 15 her. En kort film om valfarten (på engelsk) kan ses nedenfor. Vi følger begivenheden her på bloggen i pinsedagene!