Sankt Karl Borromæus Gruppen

Glædelig pinse!

Vi ønsker alle en rigtig glædelig pinse! Og som lovet bringer vi lidt nyt fra Chartres valfarten, hvor små 20 svenske og danske unge sammen med over 10.000 unge fra hele verden går den traditionelle pilgrimsvej fra Notre Dame de Paris til Notre Dame de Chartres.

    

Valfarten startede tidligt lørdag morgen med messe i Notre Dame (Paris), som dog ikke kunne rumme alle – i flg. The Remnant, som følger det amerikanske kapitel, er der i år flere deltagere end nogensinde, hvad billederne af pladsen foran kirken godt kunne tyde på:

      

Valfarter som denne er ikke en skovtur. På den første dags vandring var det da heller ikke sol og sommer, men de unges mod og tro blev testet både af de 40 km og af spredte byger:

Vandringen første dag går gennem kongernes gamle jagtskove vest for Paris:

Ved ankomsten til første nats lejrsted i Choisel tittede solen frem – så deltagernes telte og bagage, der om dagen transporteres på lastvogne, kunne læsses af i tørvejr:

     

I dag, Pinsedag, fejres messen i skoven ved Rambouillet, ca. 15 km fra Choisel og midtvejs mellem Paris og Chartres. Her er en video fra messen sidste år, i et nyhedsindslag på fransk tv (hvor en af valfartens mange præster også forklarer, hvorfor messen fejres på latin – “vous n’êtes pas au café”, “man er jo ikke på café”, siger han bl.a.):

Opdateret: og her fra årets pinsemesse, kommunionen: