Sankt Karl Borromæus Gruppen

Det katolske Europakort

Hvilke europæiske hovedstæder har endnu ikke traditionel messe hver søndag? Det fremgår af nedenstående kort, at langt de fleste ligger i Østeuropa (Balkan), hvor katolicismen typisk er eller indtil for nylig var undertrykt af diktatoriske regimer (idet Moskva – udenfor kortet – dog er en behagelig, checket undtagelse), eller er meget små med traditionel messe i andre byer indenfor få kilometer (Andorra, San Marino, Valetta – markeret med orange). Af de sorte forbudtbyer er der stadig fire andre: Helsinki, Reykjavik, Oslo og … København. Blandt disse er København langt den største og med en stærk katolsk tradition, hvor der ved de festlige lejligheder, hvor messen faktisk fejres, kommer mellem 50 og 100 mennesker. Et godt bud på den næste hovedstad, som bliver “checket”?

Checkede hovedstæder, og de andre…