Sankt Karl Borromæus Gruppen

Triduum i Randers

Messe i Randers

I København blev det hellige Triduum (liturigien Skærtorsdag, Langfredag og Påskenat) senest fejret efter traditionel ritus i 2017 – man kan se billeder under påske på dette link. Det er en ret krævende opgave at arrangere disse liturgier – dels skal man selvfølgelig have en præst, som har tid og evne, og dels stiller liturgien store krav til altertjenesten. Det var ikke muligt i 2018, og har heller ikke været muligt i år, at samle de nødvendige kræfter – vi satser på at vende stærkt tilbage i 2020. Men for så vidt angår den kommende påskefejring, er det meget imponerende at det har været muligt at skabe forudsætningerne i Randers – se mere her. Selvom der er et stykke fra København til Randers, ved vi at ikke så få agter sig derover – og vi anbefaler denne fejring varmt, så meget desto mere som den markerer at den traditionelle messe lever i bedste velgående i Danmark, også udenfor København. Og så er der naturligvis også messen Påskedag kl 18 i København.

Man kan få et indtryk af den storslåede liturgi, som den traditionelle ritus fejrer på dette højdepunkt at kirkeåret (også Palmesøndag!) i nedst. video – her fra Norwalk, Connecticut, USA.