Sankt Karl Borromæus Gruppen

Primits i Rosa

Primitsvelsignelse i Jesu Hjerte kirke, Laeatare Søndag 2019

Laetare Søndag markerer et festligt midtpunkt af fastetiden, hvor den liturgiske farve (lilla) for en søndag skiftes ud med rosa – ganske som på Gaudete Søndag, midt i adventstiden. I dag havde vi den glæde at en nyviet præst – p. Marcin Goral fra Inst. Philip Neri i Berlin – fejrede primitsmesse, med efterfølgende primitsvelsignelse, i Jesu Hjerte kirke. P. Goral har flere gange tidligere – under sit præstestudium – medvirket som diakon og subdiakon ved festlige messer i Jesu Hjerte kirke. Han er en del af en ny generation af præster, som enten helt er viet til den traditionelle ritus (det gælder fx præsterne fra Inst. Philip Neri) eller som gerne fejrer liturgien i denne ritus, når de får mulighed for det – præster, som er født efter 1969-reformen, har i almindelighed slet ikke den tidligere generations usikkerhed ift. Kirkens store liturgiske tradition.

Flere billeder kommer i de kommende dage under sektionen “fotos”.