Sankt Karl Borromæus Gruppen

Klostre for fremtiden

Mens reformerede klostre lukker på stribe over hele verden, er der fremgang i de traditionelle, såvel for søstre som for brødre. Et af den katolske verdens nyere åndelige centre er benediktinerklosteret Sainte-Madeleine-du-Barroux i Provence i Frankrig. Klosteret blev grundlagt af Dom Gérard Calvet (1927-2008), og tæller i dag 48 brødre, 7 novicer i hovedklosteret. Aflæggerklosteret Sainte-Marie-de-la-Garde nær Agen i Sydvestfrankrig blev oprettet i 2002, og tæller yderligere 16 brødre.

Vil man opleve fremtidens ordenssamfund i al deres katolicitet og forbundethed med Traditionen, kan det varmt anbefales at aflægge et af disse klostre et besøg. Mange er de, som der har genopdaget deres tros dybeste rødder. Det gælder fx grundlæggeren af Institut Philipp Neri i Berlin, og flere af vor danske gruppes medlemmer. Ganske vist er der langt til Sydfrankrig – det er lettest at nå klosteret med bil fra Marseille. Men et virtuelt besøg er også muligt, evt. som forberedelse til rejsen: man kan således følge med i de daglige tidebønner i Le Barroux på denne side, eller møde nogle af benediktinerne på nedst. flotte dokumentarfilm om livet i klosteret.