Sankt Karl Borromæus Gruppen

Åndelig hjælp i nøden

I denne tid hvor Coronavirussen hærger, og man som troende ikke har mulighed for hverken at komme i kirke eller til messe, da er det vigtigt at man så vidt muligt stadig forsøger at holde gang i sit åndelige liv, fordi ligesom kroppen har brug for regelmæssig næring for at kunne overleve, har også vores sjæl brug for næring, hvis den da ikke skal risikere at “sulte ihjel”.

Vi har derfor på denne side samlet forskellige ressourcer og andre praktiske informationer, som kan være til hjælp for ens åndelige liv i denne tid.


LIVE-STREAMEDE MESSER

Så længe der pga. virusfare ikke fejres offentlige messer i bispedømmet København, opfordres I til at overvære messen på nettet via sitet LiveMass hvor der dagligt transmitteres traditionel messe direkte fra Petersbroderskabets sogne i Fribourg (Svejts), Warrington (UK), Sarasota (USA) og Guadalajara (Mexico). Det betyder at der dagen igennem er messe næsten hele tiden. Man kan også finde optagelser af messer som har fundet sted. Udover dette websted findes der mange andre livestreams af traditionelle messer, fx  Sacred Heart Church – Limerick – ICKSP (fra Irland, på engelsk), Dome of Home – New Brighton – ICKSP (fra Storbritanien, på engslsk) og Saint Eugene-Sainte Cécile, Paris (på fransk).


ÅNDELIG KOMMUNION

Når man ikke har mulighed for at komme til messe for at modtage Kristus i Alterets Allerhelligste Sakramente, kan man i stedet foretage en åndelig kommunion, som består i at bede en bøn hvori man udtrykker sit inderste ønske efter at kunne modtage Kristus. Dette kan – ligesom den fysiske kommunion – også formidle en nåde fra Gud.

Som åndelig kommunion kan man bede følgende bøn:

Herre, Jesus Kristus, Du, som er til stede i alterets helligste sakramente, jeg tror på dig, jeg håber på dig, jeg elsker dig. Lad intet skille mig fra dig, lad alt føre til større fællesskab med dig; lad min længsel efter dig komme for dagen i min kærlighed til dig og til dem, jeg møder på min vej. Amen.


SKRIFTEMÅL

Hvis man bor i eller tæt på København kan man kontakte p. Jan Hansen (tlf. 2226 4723 / e-mail: p.jan@katolsk.dk) for at aftale nærmere ang. skriftemål.

Hvis man derimod er syg eller af andre grunde ikke kan komme ud, da kan man i stedet bede en angerbøn, hvori man udtrykker sorg over sine synder, og så ellers blot afvente førstkommende mulighed for at komme til skrifte.

Som angerbøn kan man bede følgende bøn (Af Skt. Thomas Aquinas):

O, min Gud, i ord og gerning har jeg syndet, både i det skjulte og åbenlyst og trodsigt. Derfor beder jeg dig i min skrøbelighed: Se ikke på min ondskab, men på din uendelige godhed, og tilgiv nådigt det, jeg har gjort, idet du skænker mig anger over det forgangne og virksom støtte i fremtiden. Amen.