Sankt Karl Borromæus Gruppen

Næste søndag

P. Jérôme de la Bâtie

Som annonceret i det seneste nummer af Borromæusposten, fejrer p. Jérôme de la Bâtie messen på søndag. P. Jérôme kommer fra bispedømmet Fréjus-Toulon i Sydfrankrig, hvor han har undervist på bispedømmets præsteseminarium La Castille ved siden af almindeligt sognearbejde. Nu er han for en periode af foreløbig tre år ansvarlig for sjælesorgen for fransktalende katolikker i bispedømmet København. Bispedømmet han kommer fra er et af Frankrigs mest levende, med mange præstestuderende og en ærkebiskop, Dominique Rey, der ligesom vor egen biskop Czeslaw er fortrolig med den traditionelle messe og ofte fejrer den offentligt. En af grundene til, at der stadig er mange præstekald i bispedømmet Fréjus-Toulon, er at der her er oprettet en særlig kaldsvej for unge der ønsker at forberede sig til at fejre den traditionelle messe, særlig i præsteselskabet “Den guddommelige Barmhjertighedens Missionærer“, hvis præster uddannes på La Castille og vies i og til den traditionelle ritus. Denne mulighed findes ellers mest på traditionelle seminarier, og i Frankrig er det mere end hver femte nye præst, som udelukkende fejrer den traditionelle messe. Det er med andre ord meget svært at ignorere denne del af Kirken dernede.

Ved messen på søndag vil der i øvrigt være mulighed for skriftemål under hele messen, og dermed mindre trængsel end ellers, hvor de fleste forsøger at komme til skrifte inden messen (hos den celebrerende præst). Så hvorfor ikke forberede sig og gøre brug af den gode mulighed for at modtage Bodens sakramente på søndag?