Sankt Karl Borromæus Gruppen

Triduum 2021 i København!

Det bliver i år bliver muligt at samles om den traditionelle liturgi Skærtorsdag, Langfredag og Påskelørdag – altså i de hellige tre dage op til Påskefesten, også kaldet Triduum. Liturgien disse dage er umådelig smuk i den ekstraordinære form – hvad man fx kan se af billederne fra 2017:

13.04.2017 – Skærtorsdag: Billeder

14.04.2017 – Langfredag : Billeder

15.04.2017 – Påskevigilie: Billeder

Det er faktisk første gang siden 2017, at det hos os bliver muligt at fejre denne vigtige højtid i den traditionelle ritus. I 2017 blev det muligt, fordi vi kunne låne Sankt Augustins kirke på Østerbro. Denne er siden kommet i brug til messer på polsk. Generelt er udfordringen med Triduum, at der i alle kirker holdes liturgi på samme tid. I år har det vist sig muligt at bruge tidspunkter, som afviger noget fra standarden, og derved få mulighed for at deltage i den traditionelle liturgi i Jesu Hjerte kirke, hvor denne form af Triduum ikke har været fejret siden 1969.

Messerne (Langfredag, liturgien) finder sted på de tidspunkter der er angivet nedenfor – at notere og dele med alle katolske venner!

Der fejres naturligvis også messe Påskedag kl. 18 (sædvanligt tidspunkt om søndagen).