Sankt Karl Borromæus Gruppen

Påskens Triduum – AFLYST

Kære alle,

For første gang siden 2017 havde vi i København set frem til at kunne fejre Påskens Triduum i den ekstraordinære form, idet vi havde et håb og en forventning om, at det ville være muligt at gennemføre Påsken, om end dog med visse restriktioner. Idet Kirkeministeren ikke har ønsket at lempe de pt. gældende restriktioner for kirkerne, hvilket kunne have muliggjort en nogenlunde værdig fejring af Påskens Triduum, er vi derfor af biskoppen blevet bedt om nøje at sikre os, at vi på ingen måde overskrider den anbefalede maksimale varighed på ½ time, jf. retningslinjerne for afvikling af gudstjenesterne som Kirkeministeriet udsendte kort før jul.

Dette betyder således, at vi desværre ser os nødsaget til helt at aflyse Påskens Triduum (Skærtorsdag, Langfredag, Påskelørdag) i Jesu Hjerte kirke i København, da selv en gennemførelse af en liturgi på 40-45 min. ville være et alvorligt brud på den anbefalede varighed, og dermed i direkte strid med de anbefalede retningslinjer fra Kirkeminister, Joy Mogensen.

Trods denne triste melding, vil vi dog fortsat ønske alle en glædelig & velsignet Påske.

Må Kristus være med os alle i denne tid!

I Kristus,
p. Paul Marx, OMI & p. Jan Hansen

NB: Messerne Palmesøndag og Påskesøndag fejres som planlagt.