Sankt Karl Borromæus Gruppen

Skuespiller bliver katolik

Der er altid glæde i Himlen, når et menneske omvender sig og tilslutter sig den Kirke, som Kristus stiftede på Jorden. På Jorden kan det let gå upåagtet hen. Det er ikke tilfældet med en konversion, der i de seneste dage har fyldt medierne i USA: skuespilleren Shia LaBoeuf’s. Denne skuespiller har ellers – udover sin medvirken i en række Hollywood film – mest gjort sig bemærket i skandaler af den art, der normalt står centralt i mediernes tilgang til (og profit på) professionen. Men denne historie er anderledes. Vi bringer nogle oversatte citater fra New York Post (25/8 2022):

Hele interviewet med Shia LaBeouf kan ses her

Skuespilleren Shia LaBeouf fortæller at han er konverteret til kristendommen mens han arbejde med sin næste film, “Padre Pio”, og er blevet medlem af den romersk-katolske kirke. LaBeouf afslørede sin konversion i et interview med biskop Robert Barron på “Fire Catholic Ministries”, som blev offentliggjort torsdag. Skuespilleren mødte først Kirken da han boede ved et kloster af kappucinerbrødre, med henblik på bedre at forstå den afdøde mystiker, Pater Pio, som LaBeouf skal spille i den kommende film. Da han startede dette projekt, var LaBeouf efter eget udsagn i sit livs mørkeste tid, efter en serie af offentlige skandaler. Skuespilleren beskriver, hvordan han til sin egen overraskelse fandt troen gennem sin research til filmen, som han oprindelig startede med fokus på sin karriere snarere end på Gud. LaBeouf fortalte Barron, at den traditionelle form af den katolske messe – fejret på latin – var en nøgle både til hans omvendelse og til hans arbejde som skuespiller i rollen som Pio.